Möte - detta djävulens påfund | Karriärsfolk - detta djävulens folk

"Vi kan väl ta ett möte och diskutera saken?"

Jävligt bra. Möten förstör ens arbetssituation totalt. Som om inte arbetet är helt sanslöst jobbigt ändå.

Karriärsfolk föreslår ofta ett möte på arbetsplatsen. Detta för att de gärna vill konversera och umgås på kontoret eftersom de gör allt arbete som bara kräver dem själva efter arbetstid, PÅ SIN FRITID! I alla fall så är grundtanken med ett möte för dessa personer att man ska diskutera och lösa ett problem.

Detta är vad som händer:

Karriärsmänniskan hittar ett problem som inte finns och vill ta ett möte om detta för att denne ska kunna säga till folk som ringer och söker karriärsmänniskan att de är i möte och får ringa tillbaka. De vill även kunna säga "vilken dag, möten hela eftermiddagen lång" när de sitter med en bögig kuksvans (cocktail) på någon stekig hotellbar på kvällen efter att de arbetat övertid i fyra timmar.
På mötet diskuteras det icke existerande problemet med svengelska ord som inte betyder någonting. Mötet drar ut på tiden och tillslut fattas ett beslut att åtgärda det icke existerande problemet. Karriärsmänniskan delegerar ut olika uppgifter som ska lösa "problemet". Självklart tar denne så lite i sina egna händer som möjligt men framstår ändå som drivande i projektet att lösa det påhittade problemet.

För en vanlig karl som mig resulterar detta i att jag hamnar en timme efter med mitt dagliga jobb och får en drös nytt jobb att göra som sedan karriärsmänniskan tar cred för

Karriärsmänniskan känns igen med ett seriöst leende och en hållning som borde vara olaglig en måndagsmorgon klockan halv åtta. De har gärna en take-away-kaffe i handen och talar i bluetooth. Man kan även höra dem komma då de, oavsett kön, ger ifrån sig ett klackande ljud när de går. De har en skrämmande utstrålning som gör att de ser yngre ut än vad de egentligen är, men ändå inte!

De är helt enkelt totalt jävla odugliga!

Tom A. Hawk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0